Norsk

Elin Øyen Vister er norsk lydkunster komponist og artist. Hun har studert lydteknikk, musikkteknologi og populærmusikkvit

Soundscape RøstFeltarbeid 2011. Foto: Jason Rosenberg

enskap i Norge og England. Nå tar hun en master på Kunstakademiet i Trondheim hvor hun følger det skandinaviske studieprogrammet Nordic Sound Art. Hun er også kjent under artistnavnet DJ Sunshine.  Elin Øyen Vister jobber med fieldrecordings, komponering av elektroakustisk og eksperimentell elektronisk musikk, lydskulpturer og live improvisasjon. Hun utforsker det akustisk økologiske perspektivet fra en lydkunstners ståsted, og er opptatt av hvordan naturlige lydmiljøer forandres, som et resultat av endringer i naturen og samfunnet. En dyp fascinasjon av bioakustikken ligger også til grunn for hennes fieldrecording entusiasme.

Elin Øyen Vister behandler lyd som et skulpturelt element som skaper en flerdimensjonell sfære. Lydens fysiske atributter utforskes og utfordres i forskjellige rom. Atmosfæren lyden skaper og setting for lydavspilling ,spiller en sentral rolle i hennes arbeider Elin Øyen Vister er inspirert av Deep Listening; en meditiativ lytteteknikk utvikla av komponisten Pauline Oliveros.

I 2009 igangsatte hun et større lyd-dokumentasjons prosjekt av den truede sjøfuglbestanden på Røst ytterst i Lofoten. Soundscape Røst materialet bruket som et bibliotek, og bearbeides og brukes til å utforske forskjellige kunsteriske platformer. For tiden jobber hun med lydskulpturen “Play The Kittiwake” som skal delta på den omreisende lydkunstutstillingen HORIZONIC, kurert av ArtNord. Hun jobber også med plateutivelsen  “ 7 Seabird 7”, en syvtommerserie med opptak og komposisjoner fra syv forskjellige arter sjøfugl på Røst.

“Soundscape Røst” er støttet av Kulturrådet, Statens Kunstnerstipend, Nordland Fylkeskommune og Komponistenes Vederlagsfond.

Som liveartist opptrer hun under aliaset Child Of Klang. Hun improviserer med fieldrecordings, små selvlagde instrumenter, vokal og allskens lydlagende duppeditter. Hun har hatt æren av å spille sammen med bla. Alexander Rishaug, Kristine Tjøgersen, Erik Skodvin/Svarte Greiner, Jenny Hval, Hild Sofie Tafjord, Linn Halvorsrød , Nordic Sound Art Ensemble og flere til.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s